Praznične radosti u BiH

Sarajevo zimi


Moja porodica i ja smo bili veoma sretni što smo ovogodišnje, kao i prošlogodišnje, praznike proveli u Bosni i Hercegovini.  Imali smo puno porodičnih aktivnosti, od prijatnog druženja sa prijateljima, odlazaka na koncerte i prijeme do posjeta skijalištima na planinama Jahorina i Bjelašnica.  Ove godine je na tim planinama bilo dosta snijega, pa smo to i iskoristili.  Moja je supruga nastavila uzimati časove skijanja a i naše kćerke su počele učiti skijati.  Djevojčicama se svidjeloi sanjkanje, što je također bilo zabavno i mojoj supruzi i meni.  Svi smo uživali u prekrasnom planinskom krajoliku, svježem zraku, izvrsnoj hrani, te u zdravim vježbama. 

Ja sam naučio skijati dok sam bio student na univerzitetu u Coloradu, gdje se nalaze veličanstvene Rocky Mountains.  Tokom diplomatske karijere imao sam priliku skijati u Libanonu, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, a evo sada i u Bosni i Hercegovini. Skijanje ovdje u BiH predstavlja užitak za moju cijelu porodicu. Očekujemo da će biti još snijega i još prilika da posjetimo lijepa skijališta ove zemlje.

Naravno, skijanje i druge zimske aktivnosti su samo dio bogate turističke ponude  Bosne i Hercegovine, čije planine, rijeke i prekrasni krajolici iz dana u dan privlače sve veći broj turista. Nedavno je i National Geographic Bosnu i Hercegovinu uvrstio na listu deset najboljih svjetskih avanturističkih destinacija za 2012. godinu.  Izabrali su Bosnu i Hercegovinu zbog brdskog biciklizma, ali ja mislim da je to fantastična destinacija za mnoge aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje, ribolov, rafting i, naravno, skijanje.  

Nadam se da ću i vas sresti na padinama, planinarskim stazama i obalama rijeka!

Comments

Post a Comment